Egy-egy flippergép létrehozása sok ember munkáját igényli, a grafikustól a mérnökön át a szoftverfejlesztőig. A '80-as évek elejétől a Williams kezdte el feltüntetni a playfield-eken az alkotók nevét, egy példa a Williams F-14 Tomcat alsó részén:

 Középen a főtervező és a szoftver-fejlesztő neve, bal oldalon a grafikusé, jobb oldalon pedig a hangmérnököké. Ez a gyakorlat nem változott, sőt a flipperek készítői egyre többször csempésztek egy-egy velük - vagy kollégáikkal - kapcsolatos grafikát, feliratot, poént a gépekbe.  A grafikusok és a főtervezők jelennek meg leginkább a gépeken, de sokszor egy utalás erejéig a többiek is feltünnek. John Youssi grafikus például az 1990- es Funhouse fejüvegén látható, a bal alsó sarokban, gyerekkel a nyakában.  

 
 

 

 A Bally Cirqus Voltaire flipper fejüvegén pedig a jobb alsó artista maga John Popadiuk, a gép főtervezője

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mark Ritchie által tervezett Fish Tales flipper fejüvegén az egész alkotói gárda feltünik: A két csónakban ülő két horgász egyike Ritchie, a szakállas figura pedig Pat McMahon grafikus; a csónakból kieső ember Jack Skalon mechanikai tervező (egyik cipőtalpán a felirat DUCK a másikon SKALON.

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr151539673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása