A  korábbi bejegyzésekben már szó esett arról, hogy a flipper-kultúra milyen hatással volt a könnyűzenére, most arról lesz szó, hogy a könnyűzene előadói milyen hatással voltak a flipperek fejlődésére. Több legendás előadó részesülhetett abban a megtiszteltetésben, hogy munkásságukat egy róluk elnevezett, stílusban és kinézetben is klappoló flipper is megörökítette. Persze valójában arról van szó, hogy egy-egy, a flipperes célcsoportnál nagyon népszerű együttes nevével jobban eladhatóak lettek a gépek.

1976-ban a Bally adta ki a "Capt. Fantastic and the Brown dirt cowboy" nevű gépet, ami  a The Who együttes Tommy c. rockoperája hatására készült, a fejüvegen Elton Johnnal. A flipper hirdetésén is Elton John pózol a gép mellett.

A rövid életű Allied Lesure Corporation 1977-ben jött ki saját, könnyűzenei témájú gépével, a Roy Clark's Super Picker-rel, ami a countryénekes pályájának állít emléket.

A Bally következő hasonló, immár rocksztárokat bemutató gépe az 1979 júniusában piacra dobott KISS volt, aminek érdekessége, hogy a német piacra külön fejüveg és játéktér feliratozás készült, mivel a német törvények tiltották az egykori náci SS - rúnákra emlékeztető eredeti KISS feliratozást (a bejegyzés elején az amerikai, lent a német verzió).

Ezt ismét egy könnyűzenéből merítkező masina, a a Bally Dolly Parton flippere követte  novemberben, aminek témája a rendkívűl népszerű country-énekesnő tevékenysége volt.

 

 1978-ban egy olasz cég, a főleg Bally  gépekhez átalakító készleteket gyártó Bell Coin Matic nevű társaság Elvis Presley sikereire alapozva dobta piacra The King nevű gépét.

 A következő zenei témájú gép csak 15 év múlva jelent meg, a Data East készítette el a Guns 'n' Roses nevű gépet, ami az azonos nevű együttest mutatta be 1994-ben, amikor éppen sikereik csúcsán voltak. A flipper érdekessége, hogy két kilövővel is rendelkezik, az egyik elektronikus (pisztoly) a másik pedig mechanikus (rózsa).

 

A legutolsó könnyűzenei témájú flippert a Stern adta ki 2004-ben. Témája a legendás Elvis Presley volt, olyan újításokkal, mint a táncoló Elvis figura, a Heartbreak Hotel mini playfield, valamint az, hogy játék közben 7 teljes Elvis dalt is meghallgathatunk (See See Rider", "Blue Suede Shoes", All Shook Up", "Hound Dog", "Jailhouse Rock", "Heartbreak Hotel",  "Burning Love").

 

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr781683695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2010.09.19. 19:55:55

hol lehet egy guns n roses flippert beszerezni és kb mennyibe kerül?
süti beállítások módosítása