Flipper 2009.11.20. 13:41

A titokzatos DOHO

A tehenekhez hasonlóan a DOHO felirat alkalomszerű megjelenése is elég gyakori a dot-mátrix kijelzőt használó Bally és Williams márkájú flippereken. A felirat egyik lehetséges értelmezése sokak szerint a Discovery Of Hidden Object rövidítése, ami kb. azt jelenti, hogy Rejtett objektum felfedezése. Ezzel szemben a Williams egykori mérnöke szerint a DOHO felirat Scott Slomiany dot-mátrix programozótól ered, aki felesége, Doris Ho nevét csempészte így a gépekbe. A DOHO felirat különféle animációk során jelenik meg, van, hogy csak 1-2 másodpercig látható, de az is előfordul, hogy tehenekkel kombinálva látjuk, 

 mint például a Bally nagy klasszikusában, az Addams Family-ben, ahol a láncfűrészen olvasható a DOHO.

Ugyanígy egy tehenes animáció elején látható a bal oldali épületen  DOHO a Bally Attack from mars gépében.

 A Williams Dracula flipperben akkor látható, amikor coffin lock-ot lövünk. A Bally Cirqus Voltaire-jében az egyik pontozóbíró neve DOHO. A szintén Bally márkájú Creature from the Black Lagoon flipperben egyszer a SNACKBAR animáció bal oldalán olvasható a HI DO HO felirat, illetve a KISS kirakásakor megjelenő csókolózós animáció jobb alsó sarkában olvasható a DOHO. A Williams Demolition Man gépében  minden multiball indításakor a kijelző bal alsó sarkában a DO jobb alsó sarkában pedig a HO olvasható. A Fortress Multiball elindításakor a HOLLYWOOD animáció W betűje alatt látható a DOHO.

 A Williams Flintstones-ban 3x jelenik meg a DOHO felirat, egyszer a CONCRETE animációban, egyszer a Water Buffalo mode-ban a színpad oldalán, egyszer pedig a játék végén, a MATCH animáció közben. A Williams Indiana Jones gépben is 3x olvasható a DOHO, egyszer a Dr. Jones loop-ot meglőve az animáción az útjelző táblán, egyszer a SHOOT AGAIN animáció jobb oldalán a tehéntől balra, illetve a játék végén a MATCH animációban a ládán olvasható a felirat. A Johnny Mnemonic (Williams) ball save animációjában a jobb szélső menüpont a DOHO. A Williams Monster Bashban a temetős animációban látható a DOHO felirat.

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr481539668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo77 2009.11.24. 00:10:48

Csatlakozom Erichez!
A blogod egy alapmű, sokan tanulhatnak tőled! Abba ne hagyd!
süti beállítások módosítása