Tekintettel arra, hogy a flipperjátékosok túlnyomó része jellemzően fiatal(abb) férfi, a különböző gyártók mindig is nagy hangsúlyt fektettek a csinos lányokat megjelenítő tematikájú gépek gyártásába. Már 1950-ben elkészült a sokatmondó nevű Just 21 a Gottlieb kiadásában, aminek játékterét és fejüvegét is lengén öltözött lányok grafikái borítják.

A gyártók az idő múlásával és az erkölcs lazulásával párhuzamosan egyre több flipperen szerepeltettek egyre merészebben öltözött hölgyeket. Az igaz áttörést a Bally cég Playboy nevű gépe okozta, az 1978-ban kiadott flipper fejüvegén Hugh Hefner látható, az 1976-os Playmate Patti McGuire és az 1977-es Playmate Sondra Theodore társaságában. A flipper playfield grafikái, a gép zenéje és hangjai is nagyon erotikus hangulatot adtak a játénak, amiből a siker miatt 18.250 darabot tudtak eladni, ami rendkívűl nagy szám a flipperiparban. A backglass grafikát jobban szemügyre véve azonban feltűnik, hogy a Bally sem gondolta 100% komolyan...

Ennek a gépnek a sikerén felbuzdulva, és a gép mechanikáját és elektronikai eszközeit felhasználva az olasz Bell Games, a svájci Ranco és a nyugatnémet Arkon Automaten elkészítették a Sexy Girl nevű flippert, ami tovább feszegette a Playboy által állított határokatmivel bizonyos célpontok meglövése után a pálya közepén meztelen nők fotóit mutatta, több mint 200 félét. Ahhoz képest, hogy ez a flipper 1980-ban jelent meg, elég jelentős a fejlődés.

A Playboy témát nagyon sok gyártó használta flipperei alapjául, a Bally modelljét a Data East Playboy 35th gépe követte 1989-ben, szintén Hugh Hefnerrel és playmate lányokkal a fejüvegen, persze fényképpel dekorálva, igazi 80-as évek hangulattal.  Legútobb a Stern adott ki egy Playboy nevű flippert, ami minden design és grafikai elemét a névadó magazintól kölcsönözte, persze licensz alapján. Ennek a flippernek a különlegessége, hogy a játéktér elemei választhatóan felmatricázhatóak meztelen vagy felöltözött képekkel is, az üzemeltető szíve szerint.   A csajos flippereknél a csúcsot talán mégis a Data East egyik egydarabos szériában gyártott gépe a Wild Horse Saloon jelenti, aminek a fejüvegén a sztiptízes hölgy jó játék esetén leveszi ruhazátát. A gép a DE Star Trek nevű flipperére  épül, a fejüvegben pedig félig átlátszó képeket helyeznek egymásra több rétegben, így jön létre a filmszerű átmenet az egyes képek között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr371846995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sea monkey 2010.04.16. 21:19:29

Megvan a kakukktojás a Bally Playboy flipperen, a baloldalon az egyik topless csaj a nagyanyám!
süti beállítások módosítása