A flipperezés elterjedése a filmiparra is hatással volt,leginkább az Egyesült Államokban készült filmekben láthatóak az izgalmas látványt, mozgalmas hátteret adó flippereket. A filmekben ha feltűnik egy-egy tipikusan amerikai útmenti "Diner", mindig van benne flipper. Ennek a klisének az egyik jó példája a "Megint dühbe jövünk" c. film elején látható jelenet, ami egy hasonló büfében mutatja Terence Hill játékát a Gottlieb Sound Stage flipperen. A jelenet 1:10 - 1:55-ig tart, ugyan olaszul van, de a flipper látszik és hallatszik!

 

A már korábban említett Tommy c. filmben Elton Johnt láthatjuk a Bajnok szerepében, amint egy egyedi kialakítású Gottlieb Buckaroo-n játszik, míg Roger Daltrey a The Who együttes alapítója a vak és süket flipperest, Tommyt játssza, aki végül elveri a bajnokot a szintén Gottlieb Kings and Queens gépen.

 Az 1979-ben készült Tilt! című film egy fiatal flippertehetségről szól, aki otthonról elszökve Amerikát bejárva nagymenők elleni flipperezéssel keres pénzt, hogy barátja zenészi karrierjét segíthesse. A film főszereplője Brooke Shields ekkor még nagyon fiatal volt, de azért jól állt neki a flipper, az alábbi jelenetben egy Gottlieb King Pin flipperen alázza meg nagyképű ellenfelét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr701578145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sea monkey 2009.12.20. 22:59:40

Újabb nagyon érdekes bejegyzés! Köszönjük! Az első két filmet ismerem, de a Tilt-ról nem hallottam soha. Utánanéztem és nem tűnik egyszerűnek beszerezni/ letölteni. Neked megvan?

Öngerjesztő Erg 2010.01.05. 10:00:43

Townshend a gitáros. Az énekes Roger Daltrey játssza Tommyt.
süti beállítások módosítása