Tehenek 1987-től jelentek meg a Williams és Bally márkájú flipperek külsején és 1991-től a belsejében is, utóbbiakat nehezebb észrevenni. Állítólag a tehenes dolgot Brian Eddy software-mérnök erőltette, és a The Machine Bride of Pinbot Williams flipper volt az első ahol feltünt a programban is a tehén. Előhívni a következő módon lehet:

Ha a golyó a kilövőcsatornában van, tartsuk benyomva a jobb flippergombot legalább 45 másodpercig, majd tegyük meg ezt a bal oldali gommbal is, majd tartsuk mindkét gombot benyomva min. 45 másodpercig. Egy beep hang jelzi, hogy helyesen csináltuk. Ezt követően a jobb gombbal kezdve játszuk el az ismert dalt: Jobb - OLD Bal - MAC Jobb - DON Bal - ALD Jobb - HAD Bal - A Jobb - FARM eztán a kijelzőn a következő jelenik meg: EEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII     EEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Bal - AND Jobb - ON Bal - THIS Jobb - FARM Bal -HE Jobb - HAD Bal - A ezután a COW szó jelenik meg a kijelzőn, és MOO tehénbőgést hallhatunk.

Ezt követően nagyon sok gép szoftverében vagy grafikáján találhatunk tehenet, néhány példa:

TWILIGHT ZONE (Bally) _ Ha elérjük a REPLAY pontszámot egy animáció jelenik meg a kijelzőn. Ha a középső és a bal oldali részét nézzük a kijelzőnek két tehén tűnik fel, jobb oldalon a "The Stunt Cows" felirat látszik -

 

 

INDIANA JONES THE PINBALL ADVENTURE (Williams) A SHOOT AGAIN animáció alatta jobb felső sarokban egy tehén látható.

DR WHO (Bally) _ Ha a TRANSMAT céltáblát meglőjük, amikor még nincs teljesen feltöltve a TRANSMAT, néha egy tehén jelenik meg kalapban és MOO tehénbőgés hangot ad ki.

Van néhány flipper (ATTACK FROM MARS, CIRQUS VOLTAIRE, CONGO, NO FEAR, SAFE CRACKER, SCARED STIFF ) amelyeknél High Score beírásnál ha azt írjuk be: MOO a gép egy tehénbőgéssel vagy animációval jutalmaz.

Tehén-animáció a SCARED STIFF gépen

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr301529722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hokuszpk 2009.11.16. 18:03:16

ki ne feledjük a Hurricane -t, a kesőn lőtt nagy körével.

tényleg, a Hurricaneben van sasszem is, abbol nincs valami gyűjtemény ?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.16. 21:52:09

am, hiánypótló a blog, bele ne unj:)
süti beállítások módosítása