Vasárnap reggel 10kor hagytuk el á szállodát, kimentünk a verseny 2. napjára. Itt már a döntők elsö körét játszották, csak WPC gépeken, a játékosokat pontszámuk szerint osztották párokba, a párharcok (3 játék 3 golyóval) győztesei kerültek egymás ellen az A ágra, a vesztesek a B ágon játszhattak páros meccset (1 játék 4 golyóval). Közben a versenyen meghirdetett "side game" flipperken is zajlott a verseny. Az egyik az F14 Tomcat-en volt kiírva, itt a legtöbb pont elérése volt a cél 3 golyóval, a másik a "blind Pinball" a Data East Tommy-ján volt, itt is a legmagasabb pontszám elérése számított, azzal a nehezítéssel, hogy a flipperkarok feletti kb. 10-15 centis sávot egy borító takarta el.

 

A harmadik gép a Premier Flipper football-ja volt, egy nagyon érdekes gép, ahol nincs bal és jobb outlane, a leesett golyót is visszadja, korlátlanul. Különlegessége még az is, hogy a játék időre megy, 2 félidővel. A cél a legtöbb pont szerzése volt itt is ,azaz a legtöbb gól az ellenfél kapujába, a lehető legkevesebb kapott góllal (azaz leejtett golyóval). BPF nyerte meg ezen a gépen a versenyt, 9-0 eredménnyel.

Közben 1-kor elkezdődött a nők versenye, meglepően sok részvevővel 20 - 60 évesig. Ezt egy különteremben rendezték, 7 gépen kellett a legtöbb pontszámot elérnie a győztesnek. A nagyteremben egyes kijelölt gépeken a 10 éven aluliak versenye is zajlott, nekem is ott kellett hagynom a Cactus Canyont, hogy átadjam a gépet a kis versenyzőknek.

Egyébként már az első napon meglepetten néztük, hogy milyen sok korosztályból érkeztek a vendégek. Nagypapák unokákkal, családok, tizenévesek, mindenki láthatóan jól szórakozott. A free-play (tehát versenyen kívüli) flipperek a nagyteremben voltak, a vasárnap jó részét itt töltöttem, kipróbálva rengeteg érdekes gépet, sok olyat is, amiket eddig csak képen láttam. Nagyon nagy élmény volt, tényleg.

A szervezés és az egész rendezvény nagyon jól sikerült, csak szólni kellett a rendezőknek, mindenben segítettek, krediteket tettek a régi EM gépekbe, ha bármelyik gépnek bármilyen baja lett, tíz perc múlva megjavították. Mindenki odafigyelt a többiekre, senki nem ragadt rá egy gépre sem, 2-3 játék után átadta a pár perce mögötte állónak a játékot.

A közösségi ház udvarán egy ipari generátort állítottak fel, így a gépeknek saját áramforrása is volt, nem terhelték a ház számláját. A büfé is érdekesen lett kialakítva, hogy gyorsan menjen a kiszolgálás, fehér és kék zsetonokkal lehetett vásárolni.

Este 8-kor díjkiosztóval zárt a verseny, itt a bajnok és az utána következő 3 versenyző kapott díjat, illetve a női-, a gyerekverseny és a side game győzteseinek, köztük BPF-nek gratuláltak. Most a képek:

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr321469916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo77 2009.10.24. 16:11:00

Hali,

azanyját nem semmi a felhozatal!
Az ilyen blogokat öröm olvasni!
Nem tudod véletlenül, hogy mikor lesz még ilyen buli?
Magyarországon nem szoktak ilyen versenyeket rendezni?

ZoZo

sea monkey 2009.10.25. 15:32:13

Nagyon jók a képek, baromi jók ezek a flipperek! Főleg a Haunted house-t próbálnám ki szívesen! Gratulálok BPF-nek!
süti beállítások módosítása