DPO Dutch Pinball Open 2009 - Zeelst (Hollandia)

Egyik szeptemberi délután BPF barátommal kitaláltuk, hogy ki kéne nézni egy igazi nemzetközi flipperversenyre,ahol a legjobbakat láthatjuk játszani és mi is kipróbálhatjuk magunkat. Október 2-án reggel már a repülőgépen ülve nézegettük a géplistát, arról beszélgettünk, vajon melyik flippereken zajlik a verseny. Rövid amszterdami városnézés után vonatra szálltunk és délutánra Eindhovenben voltunk, ahol a hátralévő időben körülnéztünk a városban majd megpihentünk szállodákban.

Másnap reggel korán keltünk, hogy a reggeli után 10re kiérjünk az egyik előváros közösségi házába, ami a 2napos rendezvénynek adott otthont. A helyszínen lenyűgöző látvány fogadott, mindenfelé flipperek voltak felállítva, némelyik típusból több is, a nagyteremben kb. 60, minden generációból származó gép, köztük EM masinák a színpadon, különlegességek, ritkaságok és szinte az összes kult-flipper. Ja, és a hazai helyzettel ellentétben, mindegyik makulátlan, hibátlan állapotban. A lista:

Airborne
Bad Cats
Big Deal
Black Knight 2000
Bram Stoker's Dracula
Cabaret
Cactus Canyon
Cirqus Voltaire
Creature from the Black Lagoon
Congo
Corvette
Cosmic Gunfight
Creature from the black lagoon
Dirty Harry
Dolly Parton
Dungeons and Dragons
Elvira and the Party Monsters
F 14 Tomcat
Fire
Fish Tales
Flintstones
Funhouse
Genisis
Indiana Jones
Indianapolis 500
Jackbot
Johnny Mnemonic
Junkyard
Haunted House
High Speed
Mata Hari
Medieval Madness
Monster Bash
Nineball
Party Zone
Pinbot
Pirates of the Carribean
Popeye
Revenge from Mars
Road Show
Roller Games
Scared Stiff
Sopranos
Space Shuttle
Stargate
Star Trek 25th
Superbowl
Target Alpha
The Addams Family
The Getaway
The Simpsons
The Simpsons Pinball Party
Theatre of Magic
Tommy
Truckstop
Twilight Zone
Twister
Viking
White Water

A versenyen kb 150 ember vett részt, 20 előre kisorsolt gépen zajlott a selejtező kör, ahonnan 32 játékos jutott tovább a döntőbe. A verseny menete a következő volt: mindenki választott magának 6 gépet, amiken egy-egy játékot kellett teljesíteni, 4 golyó, extra ball nélkül. Az elért pontszámot a bírók felirták, majd az adott gépen elért pontszámokhoz viszonyították. A hatodik gép lejátszása után mindenkinek lehetősége volt az egyik gépen újra játszani, ha itt magasabb pontot ért el, mint az előzőben, akorr a magasabb pontszám számított. A creature from the Black Lagoon-on kezdtünk, aztán az Indianapolis 500 -on folytattam, ezt követte a nagy klasszikus Mata Hari, ami elég gyengén sikerült. A felénél szünetet tartottunk, ettünk és ittunk is, aztán a nagyteremben játszottunk pár gépen, egészen du. 5ig. Nemsokára visszamentünk a verseny-terembe, hogy befejezzük a hátralévő 3+1 játékot. Egy régi SS-el, a Stern Nine Ball-jával folytattam, nagyon rosszul sikerült. Utána Medieval Madness és a Fish tales következett, sajnos az egész napos intenzív játéktól legyengültek a karok (tapasztalatlanság volt, nem gondoltuk, hogy bekövetkezik.) Ez a játékunkat is befolyásolta, így ezeken a gépeken max. közepes pontszámot tudtam produkálni. Este 9 kor ért véget a verseny első napja, ekkor kitették a döntőbe bejutók névsorát, amin sajnos ezúttal nem szerepelt a nevünk, de ettől függetlenül vártuk a másnapot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://flipper.blog.hu/api/trackback/id/tr131463455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csimpi 2009.10.21. 22:13:28

Gratulálok a részvételhez és az elért eredményhez!
Vár egy kíhívás az Extraball flipper klubban!
Sporttársi üdvözlettel :
Csimpi

zozo77 2009.10.21. 22:18:03

wow!
Örömmel olvastam a beszámolód és annak kifejezetten örülök, hogy léteznek ilyen versenyek itt európában!
A legközelebbin én is szeretnék indulni!
Gratulálok az erdeményhez, csak így tovább!

ZoZo

zozo77 2009.10.21. 22:19:13

Fotókat nem tudnátok küldeni?

ZoZo

sea monkey 2009.10.23. 13:19:12

A fotókat én is mindenképp megnézném!És mi történt a második napon?
süti beállítások módosítása